Design experience in hotels and resorts internationally, helped secure the practice the commission to create the most prestigious penthouse at the former BBC site. In differentiating Television Centre, the Stirling Prize winners Alford Hall Monaghan Morris the masterplanners have “chosen the best up-and-coming British practices to work alongside them” to design the site.

The Telegraph’s Emma O’ Kelly continued to described the “ The most luxurious penthouse, designed by Archer Humphryes, whose eccentric and maximalist style graces the Chiltern Firehouse, will be 3,200sq ft and has a poured resin floor and a gallery for the art collection that the architects assume the buyers possess. "It’s expensively done, and very particular," explains Shaw. "We only have one like it as we know only a handful of buyers would be in a position to buy."

The concept required a progressive approach to architectural space planning with careful technical consideration to the buildings curvature. With its history, the opportunity to work in a building with its heritage as the world leading broadcaster, the response required an exceptionally crafted interior. Recently completing office space in the Shard with its challenging complex geometry on plan, plus creating concept apartments in the iconic 60's Philips Haus in Vienna by Kurt Schwanzer and designing the interiors of the highly anticipated New York brand of Standard Hotel London in the former Brutalist Camden Town Hall, all the projects in the architects portfolio have contributed to the studios approach to an architectural narrative in modern classic buildings, the TVC being no exception.

In the interior of the penthouse, the design has a central curved picture gallery which has ambient light in the evening. It's bright erudite form is the heart of the scheme connecting the public living spaces and dividing the private areas allowing the owner to display collections elegantly. The main living and dining space has taken its graphic design and texture from the original 'super lobby' of the BBC entrance with a contemporary twist entwining the history of the site in a contemporary luxury apartment with a fireplace integral to the room. Furniture has been selected from the architects own products ranges manufactured in Milan, and complemented with modern icons by Gio Ponti. Tarnished metallic finishes, natural blond limed oak, plaster filigree and poured contemporary floors with muted hues, Newton Blue and teal tones all create a rich eclectic ensemble. Linked to the kitchen, which is dramatic in length, with the use of fluted ribbed glass doors, the connection to the lounge, snug, family room and entrance library, gives transparency across the living spaces.

Bedrooms are sleek and private sumptuous sanctuaries. The master bedroom is carefully positioned for light and the extensive terrace, almost an apartment by itself. It's bathroom boasts a circular bath and generosity that is rarely found in an apartment, combined with vast windows giving natural light throughout. Being dual aspect successfully provides comfort and use for the secondary bedrooms.