Baluchi

Baluchi LALIT LONDON

 

Baluchi’s brief required the re-organisation of the historic grade II listed former Victorian school building, using the assembly hall, Governor’s office and administration spaces to provide a restaurant, bar and entrance areas for servicing the new hotel. The client, from India, necessitated absorbing and reflecting their culture, interests and background within the proposed interior design. The design of the restaurant over came a number of challenges. The space is over 12m tall and has no exterior views. Also, a kitchen and Nahn bar had to be introduced into the space without disturbing its historic character and detail. The existing Governor’s room included extremely elaborate plaster ceilings, fully panelled walls and an inglenook fireplace all of which had to be retained untouched.

Archer Humphryes interior designs result in a compelling restaurant transformed through colour and light into a dramatic space taking advantage of the height & historic detail. The introduction of freestanding screens allow for areas of intimacy as well as providing a more human scale within the giant assembly hall. The coloured chandeliers captivate the guests during the evenings while light pours through the treble height windows across the space through the day. Working with our product and furniture designs, being inspired by Dr. Suri’s home city of New Delhi, S & T Interiors built the environment and EPR were responsible for the Architecture.

Baluchi 00
Baluchi 01
Baluchi 02
Baluchi 03
Baluchi 04
Baluchi 05
Baluchi 06
Baluchi 07